søndag, juni 3

Reiseruten fra Aktive Fredsreiser:

1. DAG Fredag 7.12.07 Tjøme-Horten-Moss- Karlskrona
Vi reiser fra Tjøme ungd.skole kl. 0700 og med fergen fra Horten til Moss kl. 0815. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører så videre til Varberg, hvor det blir servering av middag. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Karlskrona og tar kl. 1930 Stena Line til Gdynia i Polen. Det serveres kveldsmat ombord. Etter å ha blitt kjent med båten, og hatt hyggelig samvær, er det innkvartering i 4-sengs lugarer.
2. DAG Lørdag 8.12.07 Gdyna - Czestochowa
Etter frokost ankommer vi kl. 0730 Gdynia. Solidaritetsmonumentet i Gdansk.Vi besøker borgen i Marlborg. Middag spiser vi i Torun. Vi ankommer Czestochowa på kvelden. Der skal vi spise kveldsmat og overnatte på hotell Scout.
3. DAG Søndag 9.12.07 Czestochowa - Krakow
Etter frokost reiser vi til Krakow sentrum hvor vi kan handle i bodene i den flotte markedshallen. Det er stort utvalg på fine sølvsmykker, ravstener, utskårne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. KL. 1600 besøker vi Wielizca. De berømte saltgruvene som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Om kvelden spiser vi middag sammen og det arrangeres en opplevelsesrik folklorekveld, hvor det også blir mulighet til felles ringdans. Denne kvelden er en spesiell og fin opplevelse på turen. Vi overnatter på Hotell Cracovia
4. DAG Mandag 10.12.07 Krakow – Oswiecim - Krakow
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz II Birkenau, hvor vi får en omvisning av en profesjonell guide fra museet. Gruppen får anledning til å legge ned blomster, og vi har et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Vi spiser middag i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz I. Der går vi rett til kinosalen, hvor vi ser en 15 min film. Deltakerne får anledning til å legge ned blomster ved skyteveggen og det blir et minutt stillhet. Vi spiser kveldsmat og samles til en temakveld sammen med tidsvitne, hvis vi har vært så heldig å få med oss et tidsvitne på turen. Kvelden bruker vi til ettertanke. Skriv gjerne ned tanker og følelser. Det er en fin måte å bearbeide inntrykkene på. Vi kjører tilbake til Krakow hvor vi overnatter på hotell Cracovia
5. DAG Tirsdag 11.12.07 Krakow – Berlin
Vi spiser frokost før vi reiser mot Berlin. Det blir pauser underveis, med mulighet for å spise mat (ikke inkl.). Middag og overnatting på hotellet om kvelden.
6. DAG Onsdag 12.12.07 Berlin
Etter frokost besøker vi Stasi fengselet (de voksne betaler Euro 3,-). Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi besøker ”Gedenkstätte Berliner Mauer” (dokumentasjonssentrum, minnesmerket Berlin-muren, forsoningskapell). Vi prøver å få til et besøk til Wannsee.
Mulighet å forhåndsbestille hamburgermeny i Hard Rock Cafe for Euro 7,-. Det blir så mulighet for en spasertur på Kurfürstendamm. Der ligger Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som er verdt et besøk. Mat og overnatting på hotell i Berlin.
7. DAG Torsdag 13.12.07 Berlin – Rostock
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser middag. Etter middagen blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück hvor tidsvitnet vårt, Magnhild Bråthen , var fange. Vi kjører så videre til Rostock, hvor vi tar fergen kl. 2300. Etter kveldsmat på båten overnatter vi i 4-
sengs lugarer.
8. DAG Fredag 14.12.07 Trelleborg – Strømstad – Sandefjord - Tjøme
Kl. 0600 er vi fremme i Trelleborg. Frokost spiser vi på båten. Avreise fra Strømstad kl. 1300 mat om bord. Ankomst Sandefjord kl. 1530. Ankomst Tjøme kl. 1645.

Ingen kommentarer: